Meer succes met een bijzonder brein

Wie ben ik?

Mijn naam is Danitsja Koster. Ik houd me sinds 2009 bezig met neurodivergentie, al was die term toen nog niet bekend. Mijn zoektocht begon toen ik zelf vermoedde dat ik ADHD heb en ik geen informatie kon vinden over leven met ADHD als volwassene. Ik ben toen in 2010 een blog gestart waar ik 8 jaar lang, samen met vele gastbloggers, duizenden mensen per maand bereikte.

In 2014 zette ik samen met andere vrouwen ADHDvrouw op waarmee we meerdere congressen hebben georganiseerd en een levendige online community hebben opgebouwd, gericht op volwassen vrouwen met ADHD. Samen met de beste psychiaters, psychologen, coaches, journalisten, ervaringsdeskundigen, stichtingen en anderen die zich bezig houden met ADHD hebben we enorm veel kennis en inzicht mogen delen over ADHD bij vrouwen.

Door deze avonturen heb ik ongelooflijk veel geleerd en veel mensen leren kennen die waardevolle informatie hebben gedeeld over ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, depressie, angst en burn-out. Doordat ik in 2016 in een flinke burn-out kwam heb ik alles op een laag pitje moeten zetten. Maar het onderwerp blijft me boeien en ik wil heel graag bijdragen aan een inclusieve wereld voor iedereen.

Werk

Vandaar dat ik in 2023 neuroinclusief.com ben gestart. Coaching, training en presentaties over neurodivergentie. Met mijn bedrijf help ik graag individuen en organisaties om het leven in te richten op een neuroinclusieve manier. Want dat werkt voor iedereen!

Naast mijn onderneming in coaching en training heb ik een achtergrond in media en marketing. Ik werk als contentmarketeer en heb de afgelopen 20 jaar in verschillende branches werkervaring opgedaan. Mediaproductie, redactie, interviewen, presenteren, enzovoorts. Ik heb op film- en televisiesets, op evenementen, op scholen en op kantoren gewerkt. Dus ik heb uiteenlopende werkomgevingen en baantypen ervaren.

Persoonlijk

Mensen omschrijven mij als empathisch, enthousiast, creatief, grappig en goed met taal. En veel jonger dan ik werkelijk ben. Mijn energieke voorkomen verraad niet dat ik al in eind 1984 ter wereld ben gekomen.

Van jongs af aan houd ik me al bezig met zelfreflectie en zelfontplooiing. Ik vind het enorm interessant om mezelf en andere mensen steeds beter te leren kennen. En met die kennis het leven nog mooier in te richten. Veel kennissen en vrienden zijn in de loop der jaren bij mij gekomen voor een luisterend oor of advies. Dus dat ik daar nu professioneel wat mee doe is niet zo verrassend.

Ik ben moeder van twee prachtige kinderen en woon samen met mijn man in Almere. Ik houd van reizen, vrienden zien, kunst, muziek, schrijven, nieuwe hobby’s ontdekken (indoor klimmen is de laatste aanwinst), spelletjes spelen en genieten van mijn dierbaren.

Opleidingen

Media & Cultuur UvA (2006 BA, 2008 MA)

Basiscursus Diagnostiek en Behandeling van ADHD bij volwassenen (2014)

Opleiding vertrouwenspersoon (2021)

Opleiding coach Foundation NOBCO (2024)