Meer succes met een bijzonder brein

Neurodivergentie op de werkvloer

Neurodivergentie kom je ook op de werkvloer tegen. De meeste organisaties zijn neurodivers omdat er verschillende soorten breinen werken, ook al hebben de werknemers en werkgevers dat zelf niet altijd door. Als werkgever, HR-specialist, ondernemer en collega kan het lastig zijn om rekening te houden met bijzondere breinen wanneer je er weinig vanaf weet.

Gelukkig is een beetje kennis, wat praktische tips en ervaringen uit de praktijk vergaren al een flinke stap in de juiste richting om de werkvloer voor iedereen prettig te maken. Met een training over neurodivergentie op het werk vergaar je nieuwe kennis en inzichten om alle collega’s op een prettige manier te laten functioneren.

Neurodivergentie is een parapluterm waar vele hersenaandoeningen onder vallen, zowel aangeboren als niet-aangeboren. Zie hiernaast een afbeelding gemaakt door Sonny Jane Wise met enkele voorbeelden van neurodivergenties. Gezien mijn ervaring en kennis richt ik mij in eerste instantie op ADHD, autisme, hoogebgaafdheid, hoogevoeligheid en burn-out.

Training: ADHD, hoe maak je het werkend?

Heb jij ADHD’ers in je bedrijf rondlopen? Wat een mazzel! Dan heb je creatieve, enthousiaste, slimme en energieke collega’s. Tenminste, als de werkomgeving werkt voor het ADHD-brein.

Wil jij alles uit deze bijzondere breinen halen, maar weet je niet hoe? Boek de training ADHD, hoe maak je het werkend? en ik kom je meer vertellen over hoe ADHD werkt, wat voor ADHD’ers op de werkvloer niet werkt, hoe je verveling en burn-out kan voorkomen, en wat je kan doen om alles uit je ADHD-collega’s te halen. Want er zit zoveel in, het moet er alleen even uitkomen.

Wat leer je in de training?

 • Wat is ADHD en hoe uit het zich?
 • Hoe werkt ADHD op hersenniveau?
 • Welke kwaliteiten hebben ADHD’ers?
 • Welke uitdagingen hebben ADHD’ers?
 • Welke accomodaties werken op het werk?
 • Hoe voorkom ik burn-out, verveling en ontslag?
 • Welke praktische tips werken voor onze organisatie?

Wil je een training boeken of meer informatie? Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Training: Overprikkeling op het werk

Overprikkeling is een ding, en het heeft veel impact op de mensen die ermee leven. Gevoeligheid voor geluid, licht, aanraking en emoties kunnen het leven lastig maken. Mensen met ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, Tourette, depressie, angts, hoogevoeligheid, burn-out, trauma, hersenletsel enzovoorts kunnen kampen met gevoeligheid voor prikkels.

Door rekening te houden met collega’s die makkelijk overprikkeld raken, komt er meer rust op het werk en daarmee meer succes voor collega’s met een bijzonder brein. Want overprikkeling zegt niks over de kwaliteit van een collega, slechts iets over accomodaties die mogelijk nodig zijn. En dat is vaak simpeler te regelen dan je denkt.

Wat leer je in de training?

 • Wat is overprikkeling?
 • Hoe werkt overprikkeling in het brein?
 • Hoe herken je overprikkeling?
 • Hoe kan je prikkels verminderen?
 • Wat kan je doen bij overprikkeling?
 • Welke tips werken voor onze organisatie?

Wil je een training boeken of meer informatie? Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Wat is je vraag of verzoek?